Вдъхновени от природата: бъдещето е все по-фертилно

22.07.2020

Разговор с Paola Fasola, Старши научен консултант и Маркетинг мениджър, IBSA Стратегически Маркетинг

Как природата може да въздейства като източник на вдъхновение при производството на лекарства и какво е различното в терапевтичните продукти, които са резултат от това вдъхновение?

Добра отправна точка за начало е фразата „Вдъхновени от природата“, която е в основата на философията на IBSA. Тези три на пръв поглед прости думи са показателни за компания, която приема човешката природа и физиологичния модел като вдъхновение за създаването на нови продукти, особено в областта на фертилитета и ендокринологията, свидетелствo за постоянното търсене на формули, наподобяващи вече съществуващите в природата, в оригиналната им форма.

 „Да черпиш вдъхновение от природата означава, например, да  формулираш лекарство с възможно най-малко помощни вещества, с намаляване на риска от непоносимост и алергични реакции и в същото време оптимизиране на ефективността на активното вещество.“

Непрекъснатото търсене на формули, които предлагат алтернативи на вече съществуващи и засилват освобождаването на активното вещество, превърнаха IBSA в пионер в областта на лутеалната поддръжка (фаза в асистираната репродукция): „Създаването на водoразтворима формула на прогестерона, която за пръв път може да се инжектира подкожно от самия пациент, беше огромна стъпка напред “, казва Paola Fasola.

Това е едно от многото открития „Вдъхновени от природата“: „Водoразтворимата формула на прогестерона на IBSA връща възможността за системно приложение на този хормон, но без негативните ефекти на дълбокото интрамускулно инжектиране, т.е. болка и стерилни абсцеси. Като резултат, пациентите имат ясно изразена по-голяма мотивация за ежедневно самостоятелно приложение и лекарите могат да разчитат на прецизен и предсказуем терапевтичен инструмент“. С други думи, това означава да се грижиш не само за успеха на терапията, но и за доброто състояние на пациента по време на лечението, което е една от целите на IBSA, от основаването на компанията.

Важен е човекът, а не само лекарството.

„Така, че в крайна сметка, ден след ден, работното място, компанията, се превръща в център на света. Може да е клише, но промените в бизнес модела, организационните протоколи, изпълнението на задачите или фирмения контекст оказват толкова голямо влияние върху хората, колкото събитията, които изпълват нашия личен живот. И е успокояващо да знаеш, че компанията, за която работиш, отчита този аспект при определянето на своите стратегии.“

В своите 11 години, прекарани като част от компанията, в постоянен контакт със света на фертилитета и ендокринологията като ръководител на научната комуникация за тези две области, Paola Fasola е усетила огромна промяна; последната стъпка на трансформацията от какавида в пеперуда! Както Паола сама отбелязва, „преживях създаването на определено по-модерна и глобална организационна система и станах свидетел на експоненциалния растеж на персонала и клоновете на IBSA по целия свят. Преди всичко, преживях еволюция: промяна в стратегическите перспективи на компанията и отдела, oт който съм част. С нашия мениджър (бел. ред.: Силвио Диониси, ръководител на IBSA Стратегически Маркетинг), през годините поставихме основите, върху които да изградим солиден и надежден научен имидж и днес започваме да жънем плодовете на нашия труд."

Промяната е видима, дори отвън. „Образът ни се промени, придоби форма и преди всичко много красив цвят. Използваме маджента, която е символ на смелост и се отличава от множеството компании с класическа „фарма” фасада от синьо, светло синьо и сиво! ”.

Инициативите за отличимост, въведени от IBSA, обаче, не се изчерпват с цветовата палитра.

„Години наред сме в контакт и в диалог с големите научни общества и днес с гордост съобщаваме за раждането на наше собствено ценно научно творение, Международната среща на върха на IBSA Narture за човешка репродуктивна медицина: Narture представлява перфектния съюз между Наука, Изкуство и Човешка природа, събирайки в три научни дни напредъка в технологиите за асистирана репродукция, основни етични въпроси и напречно сечение върху епидемиологичната еволюция на общността. В областта на ендокринологията също планираме да поемем по подобен път. Започвайки с портфолио от категорично иновативни продукти за лечение на хипотиреоидизъм, ние напредваме в сектора, фокусирайки се върху научния имидж и проекти, включващи пациенти, лекари и водещи специалисти."

Всичко в името на иновацията, която при IBSA е известна още като перфекционизъм. Благодарение на задълбочените познания на компанията за нейните пазари и непрекъснатите проучвания за нови открития в помощ на лекарите и за най-добрите резултати при пациентите, цялото й фармацевтично звено за развитие и клинични изследвания непрекъснато е призовано да подобрява съществуващите формули на известни вещества или да създава нови. Затова IBSA има силна производствена дейност, като същевременно разширява и оптимизира своята система за качество, за да увеличи търговската си верига за доставки.

„Нашата компания е бърз и надежден швейцарски влак, който винаги се насочва към нови дестинации и към създаване на нови продукти, с реално конкурентно предимство: хората, които го управляват и тези, които поддържат движението всеки ден“, заключава Paola Fasola.


Източник: https://www.ibsagroup.com/media/news/Inspired-by-nature-the-future-is-increasingly-fertile.html

Този уеб сайт използва бисквитки. Можете да научите повече тук.
С натискането на бутона "приемам" Вие декларирате , че сте запознати с новата ни Политика за поверителност!
Пиши ни
Свържете се с нас:
Внимание!

Информацията в раздел “Лекарствени Продукти“ е предназначена САМО за медицински специалисти.

Фирма МЛД Трейдинг ЕООД и нейните служители не носят отговорност за каквито и да е резултати и последствия, в това число и за каквито и да е вреди или пропуснати ползи, настъпили като пряка или косвена последица от достъп на лица, които не са медицински специалисти, до информацията, съдържаща се в настоящия раздел.

Влизайки в раздел “Лекарствени продукти” се запознах с горните условия, приемам ги, потвърждавам, че съм медицински специалист и желая да получа достъп до раздела, предназначен само за медицински специалисти.

Моля, изберете: