Лечение на болката в гърдата с естествената комбинация Eumastós®

22.07.2020

Болката в гърдата, наречена още масталгия е много често оплакване, което засяга жените, признато като значим медицински проблем още през 1829 г. Обикновено болката се свързва с наличието на доброкачествени образувания в гърдата.

От 60 до 80% от дамите са засегнати от проявата на този проблем. Предполага се, че всъщност процентът е доста по-висок, защото много от жените, които имат подобни оплаквания не информират лекаря си.
Болката в гърдата може да бъде толкова силна, че да попречи на обичайните ежедневни дейности на жените, а нейното въздействие върху качеството на живот, както и психологическите ѝ последици често се подценяват.

Смята се, че масталгията е неразривно свързана с фиброкистозно заболяване, защото доброкачествените заболявания на гърдата често са свързани с болка или дискомфорт в гърдата. Въпреки това, връзката между болката в гърдата и фиброкистозна хистология не е съвсем изяснена. Има три основни клинични категории на болката в гърдата:

Успехът при лечението на този проблем може да варира, като той е пряко зависим от различните видове болка. Факт е, че наличните към този момент терапии не са достатъчни, категорични са специалистите. За това говори и големият брой хормонални лекарства, предлагани за облекчаване на болката в гърдите, които обаче имат малко или ограничени неблагоприятни ефекти.

Това е и причината търсенето на оптимално лечение да продължава. Има немалко случаи, при които облекчение на симптомите може да бъде постигнато само с психологическа помощ, без прилагането на различни видове лекарства. В други случаи обаче приложението на медикаменти е наложително. Серия от изследвания доказват, че част от пациентките с нециклична болка в гърдата се повлияват от перорално или локално противовъзпалително, нестероидно лечение.

Всъщност, масталгията  остава относително непознато заболяване, защото причините за появяването ѝ се дължат на много фактори.  Счита се, че хормоналните дисбаланси, метаболитните и възпалителни процеси имат съществена роля при доброкачествената болка в гърдата. Тя възниква и при много от жените, които са подложени на ендокринни и естроген-базирани лечения. Наблюдава се често и при жени, страдащи от предменструален синдром и по-рядко при дами след менопауза. Установено е още, че пациентки с такива оплаквания имат нарушения на липидния метаболизъм. Това е и причината за провеждането на няколко проучвания, които да установят дали такива жени могат да бъдат лекувани, като се атакува точно този проблем.

В отделни проучвания е доказано, че при лечение с мио-инозитол се наблюдава епизодично подобрение, особено при жени страдащи от синдром на поликистозния яйчник или предменструален синдром. В едно от изследванията е приложен експериментален комплекс, включващ босвелиева киселина, бетаин, мио-инозитол и витамини, принадлежащи към група В (В2, В6, В12, фолиева киселина-витамин В9), заедно с N-ацетилцистеин. Фармакологичната формула (Eumastós®) е предоставена от италианската фирма Lo.Li. Pharma srl. Проучването установява, че комбинацията от тези съставки значително облекчава болката в гърдата и дори намалява плътността на млечната жлеза при значителен процент пациентки, без да води до нежелани ефекти. Лечението е довело до редуциране на размера на фиброаденомите при млади жени и то без наличие на свързани странични реакции.

Комбинацията от тези съставки (Eumastós®) е ефективна и при лечението на болки при потвърдена доброкачествена туморна маса в гърдата, както и за намаляване плътността на гърдата, един от основните рискови фактори за развитието на рак. Формулата облекчава и други симптоми, свързани с масталгията, включително тревожност и дискомфорт при менструация.

Заключението на специалистите е категорично – приложението на такъв комплекс от естествени компоненти е важна алтернативна терапия за лечение на доброкачествени заболявания на гърдата и то без странични ефекти. И е особено надежден вариант при продължително лечение.


Източник: https://mamatatkoiaz.bg/%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%b3%d1%8a%d1%80%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81-%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2/
 

Този уеб сайт използва бисквитки. Можете да научите повече тук.
С натискането на бутона "приемам" Вие декларирате , че сте запознати с новата ни Политика за поверителност!
Пиши ни
Свържете се с нас:
Внимание!

Информацията в раздел “Лекарствени Продукти“ е предназначена САМО за медицински специалисти.

Фирма МЛД Трейдинг ЕООД и нейните служители не носят отговорност за каквито и да е резултати и последствия, в това число и за каквито и да е вреди или пропуснати ползи, настъпили като пряка или косвена последица от достъп на лица, които не са медицински специалисти, до информацията, съдържаща се в настоящия раздел.

Влизайки в раздел “Лекарствени продукти” се запознах с горните условия, приемам ги, потвърждавам, че съм медицински специалист и желая да получа достъп до раздела, предназначен само за медицински специалисти.

Моля, изберете: