Маточните фиброиди – Съществува ли алтернатива на хирургичното им премахване?

14.02.2023

Маточните фиброиди – Съществува ли алтернатива на хирургичното им премахване?

Здравето е изключително крехко и точно затова е толкова ценно. Но в днешното забързано ежедневие, рядко ни остава време да си обърнем внимание. В резултат на това отлагаме профилактичните прегледи при гинеколог, особено когато нямаме никакви оплаквания. Но независимо дали имаме симптоми или не, не трябва да пренебрегваме важността на профилактичния преглед, защото за всичко има решение, ако диагнозата се постави навреме.

Факт е, че според клиничните проучвания една от 5 жени е диагностицирана с миома на матката от гинеколози, като най-често това са жени в репродуктивна възраст между 35 и 50 години. Когато получите тази диагноза, много от вас питат лекарите: какво да правя сега, как да контролирам състоянието си, да намаля кървенето, ако има такова, и да предотвратя растежа на миомата? Най-честият отговор на лекарите е, че състоянието трябва да се контролира 6 месеца и ако за съжаление е тръгнало в грешна посока, трябва да се направи операция на миома на матката.

Никоя жена не остава безразлична, когато лекарят споменава операцията като единствен възможен изход от проблема й. В същото време този вариант не означава трайно решение. След операция, когато миомите се отстраняват механично от матката, никой не може да гарантира, че те няма да се появят отново, защото основно те възникват поради хормонален дисбаланс.

Голяма част от жените започват да търсят начин за естествено лечение на миома и започват да използват билки. Те влизат в целия процес с нагласата „не може да навреди, само може да ми помогне“, като се има предвид, че информираността сред населението за лечебната сила на растенията нараства. В търсене на лек те се докосват до капки за миома, различни чайове и получават многобройни съвети от други жени от обкръжението си, които се борят със същия проблем, като много често забравят да се консултират с фармацевта или лекаря си за подобна терапия. В края на процеса огромното мнозинство се демотивират и чакат своята половингодишна контрол на миомата с буца в гърлото.

Агонизиращото търсене на лек е към своя край, защото вече има естествено решение, което е клинично тестванo – Delphys, има свойството да държи проблема ви под контрол.

Delphys е хранителна добавка, съдържаща епигалокатехин галат (EGCG), витамин D и витамин B6. Препоръчва се при жени, които са генетично предразположени към развитие на миомни изменения в матката, както и при вече съществуваща миома.

Витамин D вече се превърна в неразделна част от нашата палитра от хранителни добавки по време на пандемията, но по-ранните клинични опити показват, че той има изключително важна терапевтична роля при жени с миоми. А именно, изследванията показват, че в тъканта на миомата се открива по-ниска концентрация на витамин D, отколкото в околната тъкан на матката, и че концентрацията на витамин D в серума е обратно пропорционална на размера на миомата.
Това навежда на заключението, че ако няма достатъчно витамин D в серума, миомата ще има тенденция да расте.
 
Епигалокатехин галат (EGCG) е молекула, която принадлежи към семейството на катехините и има способността да стимулира процеса на програмирана клетъчна смърт на ниво фиброиди и по този начин да контролира растежа им.
Тъй като жените, които имат фиброиди, често са предразположени към кървене, витамин B6 има ролята да стимулира производството на червени кръвни клетки, т.е. еритроцитите и следователно намалява умората и изтощението, които винаги се появяват в резултат на тежко кървене.

Благодарение на тези внимателно подбрани и клинично тествани активни съставки DELPHYS ще допринесе за:
Ваш Delphys.
#idontwait
Този уеб сайт използва бисквитки. Можете да научите повече тук.
С натискането на бутона "приемам" Вие декларирате , че сте запознати с новата ни Политика за поверителност!
Пиши ни
Свържете се с нас:
Внимание!

Информацията в раздел “Лекарствени Продукти“ е предназначена САМО за медицински специалисти.

Фирма МЛД Трейдинг ЕООД и нейните служители не носят отговорност за каквито и да е резултати и последствия, в това число и за каквито и да е вреди или пропуснати ползи, настъпили като пряка или косвена последица от достъп на лица, които не са медицински специалисти, до информацията, съдържаща се в настоящия раздел.

Влизайки в раздел “Лекарствени продукти” се запознах с горните условия, приемам ги, потвърждавам, че съм медицински специалист и желая да получа достъп до раздела, предназначен само за медицински специалисти.

Моля, изберете: