Coriolus-MRL подпомага имунната система в борбата с HPV инфекции

01.09.2022

По данни на Световната здравна организация ракът на маточната шийка (РМШ) заема 15% дял от всички онкологични заболявания при жената и е на второ място по честота след рака на млечната жлеза. Доказана е връзката между развитието на рак на маточната шийка и човешкия папиломен вирус (HPV).
 
Установено е, че 80% от всички жени се заразяват с HPV до 4 години от започване на полов живот, и че 90% от всички карциноми на маточната шийка се причиняват от вируса. До момента са идентифицирани над 160 щама, като около 40 от тях се асоциират с генитални инфекции, премалигнени и малигнени заболявания и при двата пола.
 
Въведените през 90-те години ваксини срещу HPV са ефективни срещу 2 или 4 от високорисковите щамове на HPV и имат успех само при неинфектирани момичета и жени. Скринингът остава съществен за предпазването от рак, причинен от останалите щамове на вируса.
 
България е сред най-засегнатите страни в Европа, с ръст в заболеваемостта и смъртността, сочат епидемиологичните данни. Годишно в страната се регистрират около 1200 нови случаи на рак на маточната шийка, за сметка на по-малък процент ранно диагностицирани случаи и по-висок дял на напреднали форми на рак. Засегнати са жени в широк възрастов диапазон от 15-49 години, като най-засегнати са дамите между 30-45 години.
 
Развитието на рака на маточната шийка е бавен процес и се влияе от редица рискови фактори, които водят до отслабване на имунната защита на организма, като стрес, чести боледувания, тютюнопушене, голям брой бременности и раждания, съпътстваща инфекция с други микроорганизми (хламидии, микоплазми, генитален херпес и др.).
 
В голям процент от случаите, при силна имунна система организмът може да се пребори с вируса и да се самоизчисти от инфекцията в рамките на няколко години. Въпреки това, при високо рисковите типове на щама имунната система често не се справя с инфекцията, тя може да остане в организма много години и през това време клетките да се трансформират в ракови.
 
С напредване на възрастта, поради естественото отслабване на имунитета, спада и способността на организма да се справя с инфекцията. Ето защо специалистите препоръчват използването на имуностимуланти, за предпочитане естествени.
 
Един от тях е хранителна добавка, която представлява изсушена и таблетирана биомаса от дървесната гъба Coriolus versicolor. За целите на промишленото култивиране е създаден специален сорт на гъбата с високо съдържание на биологично активни вещества (полизахариди, ензими и вторични метаболити).
 
Установено е, че Coriolus versicolor повлиява благоприятно имунната система. Тя се използва широко, както в традиционната китайска и японска медицина, така и в съвременната медицинска практика.
 
През последните години са проведени редица изследвания, които установяват ефективността ѝ в битката с вирусни инфекции и особено срещу човешкия папиломен вирус (HPV).
 
Препаратът, в който се влага, дървесната гъба е Coriolus-MRL. Той е подходящ за подпомагане на имунната система при хора, които често боледуват и имат различни неразположения като отпадналост, лесна уморяемост и болки в мускулите.
 
При проведени изследвания с хранителната добавка е установено засилване на естествената реакция на организма срещу редица неблагоприятни фактори на околната среда.
 
Coriolus-MRL действа като имуномодулатор, подпомага имунната система, особено при често боледуващи хора. Препаратът се прилага от 5 години в България, като клиничните резултати показват висока ефективност по отношение на носителството на човешки папиломен вирус. Проучването обхваща 300 жени, доказани носителки на ниско- и високорискови щамове. При 95% от пациентките носителството на вируса се негативира.

При носителки на HPV без хистологични изменения ефектът от лечението с Coriolus-MRL е изключително добър, като при някои настъпва изчистване от вируса още на третия месец от приема.
 
При пациентки с колпоскопски атипизъм Coriolus-MRL има важно значение за леките степени на цервикална дисплазия (CIN I), като подпомага организма да се справи сам с HPV инфекцията.
 
При случаи с по-тежки степени на дисплазия (CIN II и CIN III) се налага хирургично лечение, а прилагането на Coriolus-MRL е ефективно за по-бързото справяне на имунната система на организма с инфекцията и намаляване на риска от рецидиви.
 
Самостоятелно прилаган или в комбинация с хирургична интервенция Coriolus-MRL разширява методите на съвременна профилактика и лечение на HPV инфекциите.
Този уеб сайт използва бисквитки. Можете да научите повече тук.
С натискането на бутона "приемам" Вие декларирате , че сте запознати с новата ни Политика за поверителност!
Пиши ни
Свържете се с нас:
Внимание!

Информацията в раздел “Лекарствени Продукти“ е предназначена САМО за медицински специалисти.

Фирма МЛД Трейдинг ЕООД и нейните служители не носят отговорност за каквито и да е резултати и последствия, в това число и за каквито и да е вреди или пропуснати ползи, настъпили като пряка или косвена последица от достъп на лица, които не са медицински специалисти, до информацията, съдържаща се в настоящия раздел.

Влизайки в раздел “Лекарствени продукти” се запознах с горните условия, приемам ги, потвърждавам, че съм медицински специалист и желая да получа достъп до раздела, предназначен само за медицински специалисти.

Моля, изберете: